Hozzávalók:
• 2 cukkini
• 2 padlizsán1 darab édes kaliforniai paprika
• 2 fej lila hagyma
•2 gerezd fokhagyma
• 2 darab érett paradicsom vagy 1 konzerv-daraboltparadicsom
•2-3 evőkanál olívaolaj, 1 babérlevél
•1 deci víz vagy 1 deci fehérbor, só, bors, oregánó, majoránna
• kakukkfű
•1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A római tálat áztasd be egy órára.
A paprikákat, a cukkinit és a padlizsánt kockázd fel, karikázd fel a vöröshagymát és a paradicsomokat. Egy serpenyőben, 2-3 evőkanál olajon párold meg a hagymát és a zúzott fokhagymát. Szórd rá a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát, és erős lángon főzd 5-8 percig. A párolás után tedd át a zöldségeket egy római tálba, add hozzá a friss paradicsomdarabokat vagy a paradicsomkonzervet. Fűszerezd sóval, borssal, majoránnával, oregánóval, csipetnyi kakukkfűvel, és önts hozzá egy deci vizet vagy fehérbort. Hideg sütőben kezdd el sütni, fedővel, 200 fokon, 1 órán át. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még az ételt néhány percig, hogy a teteje megpiruljon.