Hozzávalók:
• 2 tojás
• 1 bögre (250 ml) natúr joghurt
• 1 bögre cukor
• ¼ bögre növényi étolaj
• 1,5 bögre liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 1-2 bögre gyümölcs (málna vagy szeder)
Fahéjas morzsa a tetejére:
• 1 csésze liszt
• fél bögre cukor
• 4 evőkanál vaj
• 1 kiskanál fahéj
Egy öblös tálban fakanállal dolgozd össze a joghurtot, az olajat és a cukrot. Add hozzá egyenként a tojásokat, minden egyes darab után jól átkeverve. Keverd bele a sütőporral elkevert lisztet is. Ezt érdemes háromszori vagy négyszeri adagokban hozzáadni.
Készítsd el a morzsát. Szórd egy robotgépbe a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a félkemény vajat, és turmixold morzsásra.
Ha nincs robotgéped, akkor ezt kézzel is elvégezheted: egyszerűen morzsold össze a hozzávalókat.
A massza felét öntsd egy vajjal, liszttel kikent, 25 centi hosszú püspökkenyérformába. Szórd meg a gyümölcsökkel, fedd be a maradék masszával, majd a tetejét bőségesen hintsd meg a fahéjas morzsával.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd kb. 40 percig.
Variációk: ezt a tésztaalapot a különböző alapanyagok lecserélésével, hozzáadásával nagyon változatossá lehet tenni.
Próbáld ki a gyümölcs elhagyásával a citromos változatot: reszeld bele egy citrom héját és add hozzá a levét. A tetejére szintén citromos-cukros mázat tegyél.
Készítheted mandulásan is, ez esetben a liszt felét cseréld le darált mandulára.