Hozzávalók:
•1 filézett csirkemell,
• friss, érett ananász fele.
Páclé:
• fél kiskanál étolaj,
• 4 evőkanál teriyakiszósz (pl. Kikkomen), de helyettesítheted 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál sherry összekeverésével.
• fél kiskanál méz.
A fanyársakat folyó vízzel mosd át. A csirkemellfilét vágd fel vastagabb csíkokra, majd nagyobb kockákra.
A friss ananász héját hámozd meg, belsejét, húsát kockázd fel. Az újhagymát vágd fel nagyobb hasábokra. Keverd össze a zöldséget, a húst és az ananászt, és locsold meg a páclé hozzávalóival.
Készítsd el a nyársat: felváltva tűzd fel rá az ananászt és a húsdarabkákat.
Melegítsd elő a grillserpenyőt, majd tedd rá a nyársakat. Süsd át mindegyik oldalán. Ha szükséges, locsold néha meg a visszamaradt páclével.
Tálald melegen, salátával, roston sütött zöldséggel.