Hozzávalók:
• 1 filézett csirkemell,
• 3 darab keményebb paradicsom,
• 2 fej lila hagyma.
A páchoz:
• egy citrom leve,
• 0,5 dl olívaolaj,
• só,
• frissen őrölt tarkabors,
• oregánó,
• grillfűszer.
A fanyársakat folyó vízzel mosd át.
A csirkemellfilét vágd fel vastagabb csíkokra, majd nagyobb kockákra.
Szórd meg sóval, borssal, oregánóval és egy kevés szárnyasgrillfűszerrel.
Keverd össze a citromlevet az olívaolajjal, és locsold a csirkehúsra. Hagyd ebben a pácban érlelődni legalább egy órán át.
Közben vágd fel cikkekre a paradicsomot és a lila hagymát, és dobd a pácolódó csirkehús mellé, hogy a zöldségeket is átjárja a fűszeres lé.
Készítsd el a nyársat: felváltva tűzd fel rá a lila hagymát, a húst és a paradicsomgerezdeket.
Melegítsd elő a grillserpenyőt, majd tedd rá a nyársakat. Süsd át mindegyik oldalán.
Tálald melegen, roston sütött burgonyával, salátával.