Hozzávalók:
• 200 g vastagabb lazacfilé,
• 2 szelet vastag fehérkenyér-szelet.
A páchoz:
• fél citrom leve,
• 1 kiskanál olívaolaj,
• só,
• frissen őrölt tarkabors,
• 1 kiskanál zsálya,
• ízlés szerint halfűszer.
A kenyér héját vágd le, fehér belsejét kockázd fel nagyobb, 2 centis darabokra.
A lazacot szintén kockázd fel kb. 2 centis darabokra. A fanyársakat folyó vízzel mosd át.
Locsold a halra a páclé hozzávalóit: szórd meg sóval, borssal, zsályával és a halfűszerrel. Csepegtesd rá a citrom levét és az olívaolajat. Kézzel forgasd meg benne a haldarabkákat, és tedd félre legalább 30 percre.
Készítsd el a nyársat: felváltva tűzd fel a lazacot és a kenyérszeleteket. Nagyjából 3-3 darab fér fel rá.
Melegítsd elő a grillserpenyőt, majd tűzd rá a nyársakat. Süsd át mindegyik oldalán.
Tálald melegen, salátával, grillen sütött zöldségekkel.