Mióta a receptek és a boltok tésztakínálata is meggyarapodott, a szokásos nagykocka-hosszúmetélt-szarvacska háromszögből szinte mindenkinek sikerült kitörnie.
Itt van például az óriás kagylótészta, ami nagyon látványos, Tamás ezúttal halas töltelékkel töltötte meg, persze, szokása szerint, megbolondította ezzel-azzal…
A fusilli az orsótészták családjába tartozik, nagyobb bevásárlóközpontokban beszerezhetjük. Mivel csirkemellel készítjük, tulajdonképpen egy könnyű, de komplett főételt kapunk, az uborka miatt kimondottan pikáns ízben. Ez ráadásul nem is kifejezetten nyári étel, bármikor elkészíthető.
A makaróni saláta is ugyanazon a vonalon halad, mint a többi tésztasaláta, hogy a tészta semleges ízét markánssá tegyük a hozzáadott nyersanyagokkal, a gombával és a jóféle fűszerekkel.
Arra vigyázzunk azért, hogyha nyáron készítjük el ezeket a salátákat, nehogy megromoljanak a melegben, különösen, ha tojás, majonéz és más könnyen romló anyag is van az összetevők között.
Jó étvágyat!
Tonhallal töltött kagylótészta Hozzávalók: 25 dkg óriás kagylótészta, 15 dkg tonhalkonzerv, 2 szál újhagyma, 2 szál bazsalikom, 15 dkg koktélparadicsom, 5 dkg fekete olívabogyó, 1 db citrom, 1 dl olívaolaj A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük. A tonhalat lecsepegtetjük, ízesítjük citromlével, sóval és finomra vágott bazsalikommal. Beletöltjük a tonhalat a kagylótésztába. Óvatosan összekeverjük félbevágott koktélparadicsommal, olívabogyóval, bazsalikommal és kevés olívaolajjal.
|
További két Tésztasaláta-receptet (Csirkés fusilli, Makaróni saláta) találhatsz a Nők Lapja július 2-án megjelenő, 27. számában!