Gasztro

Tésztasaláták

Akár vendéget várunk, akár valami gyors ebédben vagy vacsorában gondolkodunk, nem fogunk mellé, ha tésztasaláták mellett döntünk. Elég gyorsan elkészíthetőek és a variációk száma a végtelen felé közelít.

Mióta a receptek és a boltok tésztakínálata is meggyarapodott, a szokásos nagykocka-hosszúmetélt-szarvacska háromszögből szinte mindenkinek sikerült kitörnie.

Itt van például az óriás kagylótészta, ami nagyon látványos, Tamás ezúttal halas töltelékkel töltötte meg, persze, szokása szerint, megbolondította ezzel-azzal…

A fusilli az orsótészták családjába tartozik, nagyobb bevásárlóközpontokban beszerezhetjük. Mivel csirkemellel készítjük, tulajdonképpen egy könnyű, de komplett főételt kapunk, az uborka miatt kimondottan pikáns ízben. Ez ráadásul nem is kifejezetten nyári étel, bármikor elkészíthető.

A makaróni saláta is ugyanazon a vonalon halad, mint a többi tésztasaláta, hogy a tészta semleges ízét markánssá tegyük a hozzáadott nyersanyagokkal, a gombával és a jóféle fűszerekkel.

Arra vigyázzunk azért, hogyha nyáron készítjük el ezeket a salátákat, nehogy megromoljanak a melegben, különösen, ha tojás, majonéz és más könnyen romló anyag is van az összetevők között.

Jó étvágyat!

Tonhallal töltött kagylótészta

Hozzávalók: 25 dkg óriás kagylótészta, 15 dkg tonhalkonzerv, 2 szál újhagyma, 2 szál bazsalikom, 15 dkg koktélparadicsom, 5 dkg fekete olívabogyó, 1 db citrom, 1 dl olívaolaj

A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük. A tonhalat lecsepegtetjük, ízesítjük citromlével, sóval és finomra vágott bazsalikommal. Beletöltjük a tonhalat a kagylótésztába. Óvatosan összekeverjük félbevágott koktélparadicsommal, olívabogyóval, bazsalikommal és kevés olívaolajjal.

 


További két Tésztasaláta-receptet (
Csirkés fusilli, Makaróni saláta
) találhatsz a Nők Lapja július 2-án megjelenő, 27. számában!


Még több az e heti Nők Lapjáról:

D. Tóth Kriszta: Kőbe vésett gyönyörűségek »
Gubás Gabi: Baleset után boldogság »
Petesejtet vegyenek! »
A népmeséinken keresztül tanulhatjuk meg Európát »
Carla Brunitól Kabajeváig »
Szászország százszorszép tájain »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top