Gasztro

Csirkemell citrusmártásban

Ha napközben sokat dolgozol, este valószínűleg már fáradt vagy ahhoz, hogy órákon át pepecselj a konyhában. Ilyenkor nyűg lehet a család megszokott kérdése, hogy "na, ma mit eszünk vacsorára?".

Hozzávalók:

• 1 nagyobb (kb. 400-500 g) csirkemellfilé
• 1 narancs kifacsart leve
• 1 citrom kifacsart leve
• 2 kiskanál szójaszósz
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kiskanál méz
• 2 evőkanál szezámmag

 

Köret:

150 g rizs

1. A rizst két-háromszoros mennyiségű sós vízben tedd fel főni. Úgy 5-8 percig főzd lobogó forró vízben, majd fedd le, és csökkentsd alatta a hőfokot.

2. A csirkemelleket vágd fel csíkokra, és locsold meg egy evőkanál olívaolajjal és a citrom kifacsart levével. Fűszerezd egy csipetnyi sóval, borssal.

3. Egy tálkában keverd össze a narancs levét a szójaszósszal, a préselt fokhagymával és a mézzel.

4. Nagyjából most jön el az az idő, amikor a rizs alatt a hőfokot le kell csökkenteni, és fedőt rátenni.

5. Egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a csirkét (5-7 perc), majd öntsd fel a narancsos szósszal, és szórd meg szezámmaggal. Forgasd át, és 2-3 perc alatt melegítsd össze a szószt a csirkével.

6. Tálald mellé a megfőtt rizst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top