Hozzávalók:
• 1 nagyobb (kb. 400-500 g) csirkemellfilé
• 1 narancs kifacsart leve
• 1 citrom kifacsart leve
• 2 kiskanál szójaszósz
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kiskanál méz
• 2 evőkanál szezámmag
Köret:
150 g rizs
1. A rizst két-háromszoros mennyiségű sós vízben tedd fel főni. Úgy 5-8 percig főzd lobogó forró vízben, majd fedd le, és csökkentsd alatta a hőfokot.
2. A csirkemelleket vágd fel csíkokra, és locsold meg egy evőkanál olívaolajjal és a citrom kifacsart levével. Fűszerezd egy csipetnyi sóval, borssal.
3. Egy tálkában keverd össze a narancs levét a szójaszósszal, a préselt fokhagymával és a mézzel.
4. Nagyjából most jön el az az idő, amikor a rizs alatt a hőfokot le kell csökkenteni, és fedőt rátenni.
5. Egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a csirkét (5-7 perc), majd öntsd fel a narancsos szósszal, és szórd meg szezámmaggal. Forgasd át, és 2-3 perc alatt melegítsd össze a szószt a csirkével.
6. Tálald mellé a megfőtt rizst.