Elkészítése 20-25 perc.
Hozzávalók:
• 400 g darált sertés- vagy marhahús
• 1 fej vöröshagyma
• 1 tojássárgája
• 2 csokor kapor
• 4 evőkanál tejföl vagy krémföl
• 250 g metélt tészta
• só-bors
Elkészítés:
1. Egy nagyobb lábosban tegyél fel vizet forralni a tésztának.
2. A hagymát aprítsd fel, és keverd össze a darált hússal, a tojássárgájával, egy csokor felaprított kaporral.
3. Nedves kézzel formázz belőlük dió nagyságú gombócokat.
4. Amikor forr a víz, dobd bele a tésztát.
5. Egy serpenyőben melegíts fel két evőkanál napraforgóolajat és süsd át rajta a húsgolyókat, mindegyik oldalukat aranybarnára pirítva (kb. 15-20 perc).
6. Amikor a húsgolyók átsültek, szórd mellé a másik csokor kaprot felaprítva, és add hozzá a tejfölt, majd melegítsd át a mártást a hússal együtt.
7. Tálald a kifőtt tésztával.