nlc.hu
Gasztro
Húsgolyók kaporszószban

Húsgolyók kaporszószban

Ha napközben sokat dolgozol, este valószínűleg már fáradt vagy ahhoz, hogy órákon át pepecselj a konyhában. Ilyenkor nyűg lehet a család megszokott kérdése, hogy "na, ma mit eszünk vacsorára?".

Elkészítése 20-25 perc.

Hozzávalók:

• 400 g darált sertés- vagy marhahús
• 1 fej vöröshagyma
• 1 tojássárgája
• 2 csokor kapor
• 4 evőkanál tejföl vagy krémföl
• 250 g metélt tészta
• só-bors

Elkészítés:

1. Egy nagyobb lábosban tegyél fel vizet forralni a tésztának.

2. A hagymát aprítsd fel, és keverd össze a darált hússal, a tojássárgájával, egy csokor felaprított kaporral.

3. Nedves kézzel formázz belőlük dió nagyságú gombócokat.

4. Amikor forr a víz, dobd bele a tésztát.

5. Egy serpenyőben melegíts fel két evőkanál napraforgóolajat és süsd át rajta a húsgolyókat, mindegyik oldalukat aranybarnára pirítva (kb. 15-20 perc).

6. Amikor a húsgolyók átsültek, szórd mellé a másik csokor kaprot felaprítva, és add hozzá a tejfölt, majd melegítsd át a mártást a hússal együtt.

7. Tálald a kifőtt tésztával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top