Elkészítése 20-25 perc.
Hozzávalók:
• 100 g Mackó krémsajt (lehet füstölt is)
• 150 ml főzőtejszín
• 50 g vékonyra szeletelt pármai sonka
• 70 g vékonyra szeletelt füstölt lazac
• 250 g tészta (lehet masni-, metélt vagy csigatészta is)
• só, currypor
Elkészítés:
1. Tegyél fel vizet melegedni a tésztának.
2. A sonkaszeleteket egy kiskanálnyi olajon pirítsd meg, vagyis pörcösítsd. Majd vedd ki a serpenyőből, és tedd félre.
3. Öntsd ugyanebbe a serpenyőbe a főzőtejszínt, melegítsd át, és add hozzá a krémsajtot. Fűszerezd sóval, curryporral.
4. Főzd addig, amíg besűrűsödik, majd tedd félre.
5. Közben a tésztát dobd be a lobogó forró vízbe, és főzd puhára.
6. Öntsd le a tésztáról a vizet, a tésztát pedig add a sajtos-tejszínes szószhoz. Dobd rá a füstöltlazac-darabkákat. Forgasd át.
7. Tálaláskor helyezd rá a pirított sonkát.
8. Ízlés szerint megszórhatod parmezán sajttal is.