Hozzávalók:
• 150 g puha vaj
• 150 g cukor
• 4 db tojás
• 225 g liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 150 ml tejföl
• 3 evőkanál kókuszreszelék
Tortabevonó krém:
• 100 g natúr krémsajt
• 3 evőkanál porcukor
• 3 evőkanál kókuszreszelék
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Kézi habverővel keverd krémessé a vajat a cukorral és a tojásokkal, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Forgasd bele a tejfölt is.
Egy 22 centiméteres átmérőjű kerek tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát. Szórd rá a ribizli felét. (A másik fele díszítés lesz a torta tetején.)
Süsd kb. 180 fokon 45-50 percig. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd, hogy a tészta kihűljön. A krémhez keverd össze a krémsajtot a porcukorral és a kókuszreszelékkel.
A krémet kend a torta tetejére, és szórd rá a maradék gyümölcsöt.