Hozzávalók:
• 500 g meggy, kimagozva
• fél narancs leve
• 180 g liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 70 g darált mandula
• 120 g vaj
• 220 g cukor
• 4 tojás
A tetejére:
• 3 evőkanál cukor, 1 kiskanál őrölt fahéjjal elkeverve
• 20×30 centis tepsi
Elkészítés:
A meggyet magozd ki, locsold meg a fél narancs levével, és reszeld rá a fél narancs héját is.
Egy tálban keverd krémessé a tojásokat a cukorral. Forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet, a darált mandulát, és keverd hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat is.
Legvégül szórd bele a gyümölcsöt.
Sütőpapírral bélelj ki egy 20×30-as méretű tepsit (hogy jobban ragadjon, érdemes néhány vajpöttyel „odaragasztani”).
Öntsd bele a masszát, a tetejét szórd meg a fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben süsd 180 fokon, kb. 45 percig.
Fogyaszthatod önmagában kockára felvágva, vagy vaníliaszósszal leöntve, esetleg vaníliafagylalttal tálalva.