Hozzávalók:
• 220 g vaj
• 150 g cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 4 tojás
• 220 g liszt
• 250 g friss vagy fagyasztott fekete szeder
• 100 g fehér csoki
A fehér csokis mascarponekrémhez:
• 100 g fehér csoki
• 125 g mascarpone
• 2 kiskanál porcukor
• közepes püspökkenyérforma
Elkészítés:
Robotgéppel verd fel krémes állagúvá a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként keverd hozzá a tojásokat. A fehér csokit mikrosütőben vagy gőz fölött olvaszd fel, hagyd egy picit hűlni, majd keverd a vajas masszába.
A gyümölcsöt szórd meg két evőkanál liszttel, forgasd össze, és fakanál segítségével keverd a masszába.
Melegítsd elő a sütőt úgy 180 fokra.
A püspökkenyérformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel. Öntsd bele a masszát, és süsd készre úgy 55-60 perc alatt.
Amikor elkészült, hagyd kihűlni.
A tetejét kend meg a fehér csokoládés mascarponekrémmel.
Ehhez a fehér csokit mikróban olvaszd fel. A mascarponéba keverj 2 kiskanál porcukrot, és add hozzá az olvasztott csokoládét.