Hozzávalók:
• 2 darab közepes (kb. 60-70 dkg) csirkemellfilé,
• grillfűszerkeverék,
• 2-3 evőkanál napraforgóolaj,
• 500 g spagetti,
• 2-3 gerezd fokhagyma,
• 1-2 evőkanál vaj,
• só, bors,
• citrom vagy egy zacskó reszelt citromhéj,
• 150 ml főzőtejszín.
A spagettit lobogó forró vízben kezdd el főzni.
A csirkemellfilét vágd ketté, majd lapjával félbe. Dörzsöld be borssal, a grillfűszerkeverékkel, és kevés olajon süsd puhára. (Oldalanként 3-4 perc sütés elegendő.)
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben vagy lábosban. Dobd bele az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd meg. Add hozzá a citrom lereszelt héját, a főzőtejszín felét. Fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint.
Amikor a tészta elkészült, szűrd le, és még forrón öntsd a tejszínes krémhez. Forgasd össze, és öntsd hozzá a maradék tejszínt. Keverd át ismét a tésztát.
Tálaláskor még egy kevés sajtot (a legjobb a parmezán) reszelhetsz rá.