Hozzávalók:
• 1 nagyobb darab csirkemellfilé (legalább 30 dkg),
• 20 dkg fehér rizs,
• 1 fej vöröshagyma,
• 2 gerezd fokhagyma,
• 3 db újhagyma,
• 1 db csípős zöldpaprika,
• 1 db konzervkukorica,
• 2 evőkanál olaj,
• só, bors, currypor.
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd fel 1-2 centis kockákra. A rizst először öblítsd át hideg vízzel, majd tedd egy lábosba főzni, kétszer annyi mennyiségű vízben. Szórj bele egy kevés sót és fél kiskanálnyi curryport.
Az olajat forrósítsd fel egy wokban vagy egy lábosban, és pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, újhagymát és a fokhagymát. Dobd rá a kockára vágott húst, és nagy láng alatt süsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, borssal, curryporral, csípőspaprikával.
Amikor a rizs elkészült, dolgozd össze a csirkehússal, add hozzá a leszűrt kukoricát, és alacsony hőfokon, kevergetve egyszer melegítsd át.