Hozzávalók:
• 500 g spagetti,
• 0,5 kg friss paradicsom,
• 1 fej lila hagyma,
• 2-3 gerezd fokhagyma,
• oregánó,
• olívabogyó,
• 1-2 evőkanál kapribogyó,
• 3-4 evőkanál olívaolaj,
• egy csomag mozzarella (100 g),
• kemény sajt lereszelve a tetejére.
A spagettit lobogó forró vízben kezdd el főzni.
Közben vágd fel a paradicsomokat kisebb kockákra, a mozarellát vékony szeletekre, a lila hagymát nagyon apróra, az olajbogyót félbe. Keverd össze ezeket egy öblös, nagy tálban. Add még hozzá a kapribogyót, a szétnyomkodott fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és az olívaolajjal.
Amikor elkészült a spagetti, szűrd le, öntsd a tálba, és alaposan keverd össze a zöldséges raguval.
Tálaláskor megszórhatod reszelt sajttal.