Gasztro

Spagetti nyers paradicsomos raguval

Nyaralás a konyhában? Nem, nem és neeem! Senki sem akarja a nyári szabadságát rezsó mellett izzadva eltölteni, pláne nem egy idegen konyhában, amíg a család apraja-nagyja fürdőzéssel vagy a teraszon hűsöléssel tölti az időt.

Hozzávalók:

500 g spagetti,
0,5 kg friss paradicsom,
1 fej lila hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
oregánó,
olívabogyó,
1-2 evőkanál kapribogyó,
3-4 evőkanál olívaolaj,
egy csomag mozzarella (100 g),
kemény sajt lereszelve a tetejére.

 

A spagettit lobogó forró vízben kezdd el főzni.

Közben vágd fel a paradicsomokat kisebb kockákra, a mozarellát vékony szeletekre, a lila hagymát nagyon apróra, az olajbogyót félbe. Keverd össze ezeket egy öblös, nagy tálban. Add még hozzá a kapribogyót, a szétnyomkodott fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és az olívaolajjal.

Amikor elkészült a spagetti, szűrd le, öntsd a tálba, és alaposan keverd össze a zöldséges raguval.

Tálaláskor megszórhatod reszelt sajttal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top