Hozzávalók:
• 4 dl görög joghurt (vagy házi készítésű változat),
• 200 g fehér csokoládé,
• 1 csomag vaníliás cukor,
• 2 tojásfehérje,
• 2-3 kiskanál porcukor.
Görög joghurtot az úgynevezett ínyencboltokban lehet kapni, ízre kevésbé savanyú, állagra pedig sűrűbb, mint a mi natúr joghurtunk. Valahol a tejföl és a joghurt között helyezkedik el. Hasonló terméket otthon is előállíthatsz:
• Egy vékony textilen át csöpögtess le 6 deci natúr joghurtot. Ami lecsöpög, az a savó, ami a szűrőn fennmarad, az a sűrű joghurt. Vagy:
• Keverj össze tejfölt és joghurtot egyenlő arányban.
• Tördeld darabokra a csokoládét, és gőz fölött, egy evőkanál víz hozzáadása mellett olvaszd fel.
• Keverd hozzá a joghurtot, és gőz fölött kevergesd még egy-két percig. Majd vedd le a tűzről, és keverd bele a porcukrot.
• Ugyancsak gőz fölött verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket is. Majd amikor már sűrű, vedd le a gőzről, és forgasd össze a joghurtos masszával.
• Oszd szét tálkákba, és tedd be néhány órára a hűtőbe.