Gasztro

Fehér csokis joghurtmousse

A meleg égöv lakói régóta tudják, hogy nagy melegben nincs jobb hűsítő ital egy pohár ízesített joghurtnál, legyen az a török ayran, az indiai lassi vagy a perzsa dugh. És bármikor kellemes főfogást tudnak varázsolni a joghurtban érlelt csirke vagy bárány, esetleg kecske húsának megsütéséből is. A mézzel ízesített, magvakkal megszórt finom joghurtdesszertekről nem is beszélve.

Hozzávalók:

4 dl görög joghurt (vagy házi készítésű változat),
200 g fehér csokoládé,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojásfehérje,
2-3 kiskanál porcukor.

 

Görög joghurtot az úgynevezett ínyencboltokban lehet kapni, ízre kevésbé savanyú, állagra pedig sűrűbb, mint a mi natúr joghurtunk. Valahol a tejföl és a joghurt között helyezkedik el. Hasonló terméket otthon is előállíthatsz:

Egy vékony textilen át csöpögtess le 6 deci natúr joghurtot. Ami lecsöpög, az a savó, ami a szűrőn fennmarad, az a sűrű joghurt. Vagy:

Keverj össze tejfölt és joghurtot egyenlő arányban.

Tördeld darabokra a csokoládét, és gőz fölött, egy evőkanál víz hozzáadása mellett olvaszd fel.

Keverd hozzá a joghurtot, és gőz fölött kevergesd még egy-két percig. Majd vedd le a tűzről, és keverd bele a porcukrot.

Ugyancsak gőz fölött verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket is. Majd amikor már sűrű, vedd le a gőzről, és forgasd össze a joghurtos masszával.

Oszd szét tálkákba, és tedd be néhány órára a hűtőbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top