Barbecue csirkecomb
Hozzávalók (6 főre):
- 6 csirkecomb
- 1 babérlevél
- pár szem fekete bors
- 1 kisk. ételízesítő por
A mártáshoz:
- 3,5 dl Univer ketchup
- 4 evők. méz
- egy-egy csipetnyi origano, bazsalikom,kakukkfű, Cayenne bors,durvára tört fekete bors és só vagy ezek helyett
- 8 evők. Univer barbecue szósz
Elkészítés:
A csirkecombokat lebőrözzük. Ezután a forgójuknál kettévágjuk: egy kicsit hajlítgatva a combokat látszik, hol is ez a pontjuk.
Ezután lábasba (bográcsba) rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. A babérlevéllel, a borssal meg az ételízesítő porral fűszerezzük, nagy lángon felfor-raljuk, majd lefödve, kis lángon kb. 30 perc alatt félig megfőzzük. (Takarékosabb megoldás, ha a hagyományos módon bezöldségelve és megfűszerezve húslevest főzünk belőle.)
A mártáshoz valókat összekeverjük (már ha nem a kész barbecue szószt használjuk), a félig megpuhult húst beleforgatjuk és grillrácsra fektetjük.
Faszénparázs fölött vagy grillsütőben kb. 30 perc alatt megsütjük; de hagyományos sütőben, közepes lánggal ugyanennyi ideig készül. Fóliában sült burgonyát ajánlunk hozzá.
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Egy adag (köret nélkül): 587 kcal