Hozzávalók (4 főre):
- 4 szelet ujjnyi vastag marhahátszín
- 2 mk. őrölt fekete bors
- 1 evők. Univer mustár
A pácoláshoz és a sütéshez:
- olaj
A mártáshoz:
- 1 evők. finomliszt
- 5 dkg vaj
- 6 evők. Univer mustár
- 2 evők. Univer csípős mustár
- 2-2 dl főzőtejszín és húsleves
- 1 dl fehérbor vagy pezsgő
- 1 kisk. Univer fokhagymakrém
- 1 csok. petrezselyem
Elkészítés:
A hússzeleteket borssal, mustárral bedörzsöljük, egy tálban szorosan egymás mellé fektetjük, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Így pácoljuk 3-4 napig, miközben néhányszor megforgatjuk. Ha az olajjal takarékoskodni szeretnénk, akkor a hússzeleteket egyenként kenjük meg, majd tekerjük szorosan alufóliába.
A sütés napján a húst – miután páclevét kissé lecsöpögtettük – kiolajozott serpenyőben, közepesen erős lángon mindkét oldalán kb. 2-2 perc alatt aranysárgára sütjük.
A mártáshoz a lisztet a vajon megfuttatjuk, a kétféle mustárt belekeverjük, a tejszínnel, a húslevessel meg a borral vagy pezsgővel felengedjük, a fokhagymakrém-mel és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Felforraljuk, majd a húsra öntjük, és csak 3-4 percig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik. Párolt rizs vagy makaróni illik hozzá köretnek.
Elkészítési idő: 30 perc + a hús érlelése
Egy adag: 536 kcal