Hozzávalók:
- 400 g csirkemáj
- 1 fej lila hagyma
- 1 db alma
- fél bögre aszalt szilva, egy kupaknyi rummal leöntve
- só, bors, majoránna
- 1 evőkanál balzsamecet
- 0,5 dl fehérbor
- őrölt szezámmag
- pirított zsemlekarika
Elkészítés:
A lila hagymát kevés olajon fonnyaszd meg, és dobd rá a megtisztított csirkemájat. Pirítsd át kissé, majd add hozzá a cikkekre vágott, héjától megtisztított almát és a konyakba áztatott aszalt szilvát. Ha szükséges, locsold meg egy kevés borral.
Párold együtt készre, amíg a gyümölcs megpuhul és a máj is jól átsül.
Fűszerezd sóval, borssal, csipetnyi majoránnával, balzsamecettel, és turmixold össze.
Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap egy kanál vagy fagylaltadagoló segítségével formázz a masszából golyókat, és hempergesd meg szezámmagban.
Kínáld pirítós kenyér vagy pirított kiflikarikák mellé.