Hozzávalók:
- 250 g mirelit leveles tészta
- 300 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 100 g feta sajt
- 1 tojás
- bors, petrezselyem
Elkészítés:
A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni.
A feta sajtot villával nyomkodd szét, és keverd össze az egész tojással. Szórd meg egy kevés frissen őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel.
A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg egy evőkanálnyi napraforgóolajon. A gombát tisztítsd meg, és vágd fel szeletekre. Szórd a hagymához, és párold készre.
Amikor kihűlt, keverd össze a tojással elkevert feta sajttal.
A tésztát kevés liszt segítségével nyújtsd ki nagyjából 2 milliméteres vastagságúra, és egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy borospohárral szelj belőle köröket.
Kenj ki vajjal és liszttel egy kisebb muffinsütő formát (ha szilikonformát használsz, akkor ez nem szükséges), és béleld ki a kör alakú tésztával. Tegyél mindegyikre egy adag gombás tölteléket, és előmelegített sütőben süsd addig, amíg a tészta felemelkedik és aranybarna színűre sül.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt elkészül.