Gasztro

Gombás-feta sajtos kedvcsináló falatka

Az előétel kitűnő felütése lehet egy jó menüsornak, és amennyire látványos és hálás, elkészítése annyira egyszerű. Nem beszélve arról, hogy egy baráti összejövetel alkalmával magukban is remekül bevethetők a csipegetni való falatkák.

Hozzávalók:

  • 250 g mirelit leveles tészta
  • 300 g csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 g feta sajt
  • 1 tojás
  • bors, petrezselyem

Elkészítés:

A mirelit leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni.

A feta sajtot villával nyomkodd szét, és keverd össze az egész tojással. Szórd meg egy kevés frissen őrölt borssal és apróra vágott petrezselyemmel.

A vöröshagymát aprítsd fel, és pirítsd meg egy evőkanálnyi napraforgóolajon. A gombát tisztítsd meg, és vágd fel szeletekre. Szórd a hagymához, és párold készre.

Amikor kihűlt, keverd össze a tojással elkevert feta sajttal.

A tésztát kevés liszt segítségével nyújtsd ki nagyjából 2 milliméteres vastagságúra, és egy 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy borospohárral szelj belőle köröket.

Kenj ki vajjal és liszttel egy kisebb muffinsütő formát (ha szilikonformát használsz, akkor ez nem szükséges), és béleld ki a kör alakú tésztával. Tegyél mindegyikre egy adag gombás tölteléket, és előmelegített sütőben süsd addig, amíg a tészta felemelkedik és aranybarna színűre sül.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt elkészül.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top