Gasztro

Prosciutto sonka őszibarackkal

Az előétel kitűnő felütése lehet egy jó menüsornak, és amennyire látványos és hálás, elkészítése annyira egyszerű. Nem beszélve arról, hogy egy baráti összejövetel alkalmával magukban is remekül bevethetők a csipegetni való falatkák.

Hozzávalók:

  • 2 db őszibarck (érett és kemény)
  • 8 szelet prosciutto sonka vagy Fekete-erdő sonka
  • 4 szelet mozzarella
  • olívaolaj
  • egy kiskanálnyi feldarabolt csilipaprika

Elkészítés:

Az őszibarackot mosd meg, és vágd fel egyforma méretű gerezdekké.

A mozzarellát vágd félbe, és fektess belőle egy darabot az őszibarackgerezdekre, majd tekerd körbe sonkával. Tűzd át fogpiszkálóval.

Az olívaolajat keverd össze a darabolt csilivel, és néhány cseppel locsold meg a prosciuttós őszibarackot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top