Hozzávalók:
- 220 g liszt (a fele sima, a fele rétesliszt legyen),
- 2 púpozott evőkanál kókusztejpor,
- 3 tojás,
- 3 dl tej,
- 1 dl szénsavas ásványvíz,
- csipetnyi só,
- 3 evőkanál olvasztott margarin,
- olaj,
- 2 db banán.
A rumos vajhoz:
- 50 g puha vaj,
- 1 kiskanál méz,
- 1 kiskanál porcukor,
- fél kiskanál fahéj,
- 1 evőkanál rum.
A kókuszos mascarponéhoz:
- 125 g mascarpone,
- 2-3 evőkanál porcukor,
- 2 evőkanál kókuszreszelék.
- Nutella.
Elkészítés:
A rumos vajkrémhez alaposan keverd össze a puha vajat a porcukorral és a fahéjjal, majd adj hozzá egy kevés mézet, és legvégül a rumot is. Hűtsd le egy órára, és tortadísznyomó segítségével formázd.
A mascarponés krémhez keverd össze a krémsajtot, a porcukrot és a kókuszreszeléket.
A palacsintához a kétféle lisztet szórd egy tálba. Add hozzá a kókusztejport és a tojásokat, majd kevés tejjel kezdd el simára keverni. Fokozatosan öntsd bele az összes tejet, legvégül az ásványvizet. Tegyél hozzá egy csipetnyi sót és a megolvasztott, langyos vajat.
Egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld a masszába a banánokat.
Keverd át és kezdd el sütni.
A palacsintasütőt (a legjobb a teflonos) melegítsd fel, önts bele egy kiskanálnyi olajat, és terítsd szét a serpenyőben. Hagyd átforrósodni, majd egy merőkanállal, körkörösen mozgatva a serpenyőt, egyenletesen csorgass bele a masszából. Tedd vissza a tűzre, és a közepesnél kicsit erősebb lángon kezdd el sütni a palacsintákat.
Nagyjából egy perc után, amikor a palacsintasütőt megrázod, és a palacsinta nem ragad oda az aljára, hanem elkezd csúszkálni, akkor már jól átsült a tészta egyik oldala, és egy falapát segítségével átfordíthatod a másikra. Vigyázz, mert a második oldala mindig rövidebb idő alatt sül meg, mint az első!
Tálald kétrét hajtva, vaníliás porcukorral megszórva, különböző krémekkel, esetleg fagylalttal, tejszínhabbal.