Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 10 dkg csiperkegomba,
- 450 g csirkemellfilé,
- 2 dl tejföl,
- 1 kiskanál liszt,
- 1 kiskanál mustár,
- 1 kiskanál paradicsompüré,
- 1 kiskanálnyi citromlé,
- 1 db kovászos uborka,
- 1-1 evőkanál margarin és napraforgóolaj a hús sütéséhez,
- további 2 evőkanál olaj a zöldségekhez.
Előkészület:
A csirkemellfilét vágd fel vékony csíkokra, szórd meg sóval és frissen őrölt tarkaborssal. A vöröshagymát karikázd fel, a megtisztított gombát vágd vékony szeletekre.
Elkészítés:
Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat és az olajat, és pirítsd meg rajta a csirkemellcsíkokat. Amikor a hús kifehéredett, és már a fakanál segítségével könnyedén ketté tudod szelni, akkor vedd ki a serpenyőből, és tedd félre egy tálba.
A visszamaradt zsiradékot egészítsd ki a maradék olajjal, és kezdd el rajta párolni a vöröshagymát és a gombát.
Amikor a gomba és a hagyma megpárolódott, add hozzá a csirkemellcsíkokat, párold a teljes puhulásig. Szórd meg kevés liszttel. Keverd hozzá a paradicsomszószt, a mustárt és az apró kockára felszeletelt uborkát.
Öntsd fel tejföllel, és néhány perc alatt főzd össze az ízeket. Keverj bele pár csepp citromlevet is. Ha szükséges, fűszerezd még csipetnyi sóval, borssal.
Köretnek párolt rizs vagy hasábburgonya illik hozzá.