Gasztro

Csokoládés-morzsás szelet

Könnyű, gyors, ízletes és porhanyós, gyorsan összeállítható süti. Sokszor áhítozunk ilyen csemegére reggeli italunkat szürcsölgetve, vagy vendégfogadó, egyszerű desszertre uzsonnaidőben.

Hozzávalók:

  • 150 g liszt
  • fél kiskanál sütőpor
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 150 g puha vaj
  • 120 g kristálycukor
  • 3 tojás

A morzsatetőhöz:

  • 50 g liszt
  • 50 g cukor
  • 50 g hideg vaj
  • 1 kiskanál fahéj

A kétféle csokoládét olvaszd fel mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött, majd keverd össze a puha vajjal, cukorral. Egyenként keverd bele a tojásokat, és szórd bele apránként a liszttel elkevert sütőport.

Egy közepes méretű püspökkenyérforma oldalát, alját kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és töltsd bele a sűrű masszát.

A morzsatetőhöz keverd össze a lisztet, a fahéjat és a cukrot, és egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld bele a vajat. Dolgozd össze morzsás állagúra a kezeddel, és szórd meg vele a csokis masszát.

Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top