Gasztro

A 4 legkülönlegesebb joghurt

Mit adott nekünk az ősz? Néhány különös ízhatású joghurtot, olyat, amilyenre legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna! De bátran megkóstoltuk!

Aki trendi, joghurtot eszik, olyat, amibe gyárilag belerakták a bifidust, az eredeti gyümölcsdarabkákat, cukrot, na azt nem, sőt a zsírt is kiszedték belőle. De vajon mit etetnek velünk, ha nemcsak trendik, de ínyencek is vagyunk? Ha vágyunk a különlegességekre, újdonságokra…

 

• Danone – almás, fahéjas, kekszes ízű – limitált kiadás •

 

Bevallom, a limitált kiadás nekem hívószó minden terméken. Amint ezt meglátom, kapkodom is a polcról (autószalonból), nehogy lemaradjak róla, elcsípjem, amíg van. Nos, az almás joghurt annyira limitált, hogy emlékeimben felsejlik már egy előző élete, de az biztos az előző széria volt. Limitált, viszont szerethető.
Látszik, hogy egyéb feliratokra nagyon nem figyeltem, így az első és a második kanálnál is izgatottan kerestem a kekszdarabokat, amelyekre majd ráharaphatok, és csak a harmadik kanál előtt vettem a fáradságot, és még egyszer elolvastam a címkét: almadarabok és kekszíz. Ja, így már teljesen rendben. Olyan, mint egy folyékony almás pite. Tökéletes őszi hangulat, „indián nyár a szabolcsi almáskertben” élmény.

Fellelt ár: 59, - / 125 g
Fellelt ár: 59,–/125 g

 

 

• Florian joghurt – tojáslikőrös ízű •

 

Ha létezik a joghurtok között perverzió, akkor ez szerintem az! Valószínűleg a Nagy Ízmester feleségének kedvenc italáról van szó, amivel nyilván az asszonykának akart kedveskedni ikszedik házassági évfordulójuk alkalmából. De mivel a Nagy Ízmester a joghurtgyárban dolgozik, így a tojáslikőrhatás a joghurtokba került. Egyébként nem rossz. Van neki valami kellemes bársonyossága, valami édeskés finomsága, határozottan emlékeztet a húsvéti locsolók egyenitalára, de nem érezhető az alkoholos befolyásoltság.
Ha valami egészen extrára vágysz, érdemes bejárni a várost, és fellelni bárhol a Floriant!

Fellelt ár: 79,- / 150 g
Fellelt ár: 79,–/150 g

 

• Salzburger Land kókuszos-mandulás joghurtdesszert •

Ha egyébként abban a jó helyzetben vagyunk, hogy teszünk a diétára, bátran nyúljunk a joghurtdesszertek polcára. Ezek a finomságok ugyanis édesek, krémesek, semmi light, semmi 0 százalék! Ebbe aztán belekerül a tuti finom, jelen esetben éppenséggel a kókusz és a mandula varázslatos ízkombinációja. Bevallom, a kókusszal kapcsolatban erőteljesen elfogult vagyok, és még a mandulával társított változatában sem találok semmi kivetnivalót, sőt. Apró manduladarabkák, kókuszreszelék és a joghurt savanykás frissessége.
Ez tipikusan az az édesség, amely egy hosszú és fárasztó, bosszúságoktól sem mentes nap végén, meghitt lámpafénynél jár neked.

Fellelt ár: 139,- /150 g
Fellelt ár: 139,–/150 g

 

 

• Mövenpick karamellízű joghurt •

Már a telet idézi a tejszínes joghurt, amelynek fedőfóliáján izgalmas karamelldarabok huppannak hófehér, lágy krémbe. Kedvenc lengyel bocikaramellünkre emlékeztető hatás helyett inkább egy havas hidegben jóleső, melegítő, finom ízharmóniát kapunk. A fehér joghurt tetején az aranyszínű karamellkrém, megéri dolgozni vele kicsit, ízét igazán akkor élvezhetjük, ha tökéletesen összekevertük.
A megszokott gyümölcsös variációkkal a karamell egyenrangú társként veheti fel a versenyt, ez a joghurt is a kényeztető kategória, persze csak akkor, ha éppen nem szükséges számolgatnod a kalóriákat.

Fellelt ár: 169,- /150 g
Fellelt ár: 169,–/150 g

 

Extra tipp: olvasd el a Tudatos Vásárlók Egyesületének teszjét a Magyarországon kapható gyümölcsjoghurtokról! »

 

• +1 ráadás: Epres túróhab

Se nem joghurt, se nem rendhagyó ízvilág, egyszerűen egy boldogító pillanat délelőtt, vagy egy kis nass ebéd után. A hajdanvolt mazsolás túrókrém trendi változatát nem tudtuk kihagyni. A krémet ezúttal habosra keverték, és megbolondították némi eperpürével, ettől aztán olyan mámorító lett, hogy nincs az a kemény diétázó, aki ellen tudna állni. De nem is kell, mert van diétás verzió is! Ha hiszünk benne! Egy kicsi tégelynyi boldogság, jár nekünk!

 
Joghurt.lap.hu »
Probiotikum és prebiotikum.lap.hu »
Édesség.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top