Gasztro

Csicseriborsó-krémleves

Igazi lélekmelegítő lehet akár ebédre, akár vacsorára egy forró, gőzölgő, ínycsiklandó leves. Próbáld ki az ősz sztárzöldségeit!

Hozzávalók:

♦ 2 doboz csicseriborsó-konzerv
♦ 1 fej vöröshagyma
♦ 1 gerezd fokhagyma, préselve
♦ 1,5 dl főzőtejszín
♦ egy kiskanál ételízesítő
♦ ½ kiskanál őrölt kömény
♦ ½ kiskanál pirospaprika
♦ 1+2 evőkanál olívaolaj

 

Egy evőkanál olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

Add hozzá a két doboz csicseriborsó-konzervet a levétől lecsöpögtetve, és öntsd fel fél liter vízzel (vagy fél liter zöldségalaplével), szórd meg Vegetával. 10-15 percnyi idő elegendő ahhoz, hogy összefőjön. Ekkor turmixold össze a leves tartalmát, és krémesítsd tejszínnel.

 

Két evőkanál olajban keverd el a pirospaprikát és az őrölt köményt, tálaláskor ezzel a szósszal meglocsolhatod a leves tetejét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top