Hozzávalók:
- egy csomag gesztenyemassza (250 g),
- 100 g kristálycukor,
- 2 tojás,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 4 evőkanál puha vaj,
- 1-2 evőkanál tej,
- 80 g liszt,
- 1 kiskanál sütőpor.
Máz:
- 100 g ét tortabevonó,
- 1 kiskanál olaj.
Elkészítés:
A cukor felével keverd habosra a tojások sárgáját, majd add hozzá a puha vajat és a vaníliás cukrot. Egy tálban villával vagy krumplinyomóval nyomkodd szét a gesztenyemasszát, add a cukros tojássárgájához a felét, keverd el. Forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet. Lazítsd a tészta állagát egy-két evőkanál tejjel, majd keverd hozzá a gesztenyemassza másik felét is.
A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá a cukor másik felével, és forgasd a gesztenyés masszába.
Sütőpapírral bélelj ki egy kisebb (18×24 cm-es) tepsit, és öntsd bele a tésztaalapot.
Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsül a tészta. A tetejét kend be csokimázzal; ehhez a tortabevonót egy kiskanál olaj hozzáadásával olvaszd fel mikrohullámú sütőben.