A pécsi szállodák kétéjszakás, félpanziós akciós csomaggal csatlakoztak a Déli Télhez. Így már mindenkinek megéri, hogy ne otthon aludja téli álmát!
Íme a pécsi Pezsgőház Étterem mandulás menüjének egyik titkos receptje.
Grillezett jércemell ormánsági füstöltsajt-mártással, mandulás brokkolival:
20 dkg vajat kis lábosban felolvasztunk, hozzáadjuk az 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, felöntjük 2 dl tejszínnel, majd lassú tűzön hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot (ízlés szerint, kb. 20 dkg). Simára keverjük, kevés őrölt fehér borssal ízesítjük (a sajt sós, ezért só nem kell bele).
Külön serpenyőben lepirítjuk, pároljuk a csíkokra vágott (60 dkg) jércemellet, majd a mártáshoz keverve összeforraljuk. A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Brokkolit a hagyományos módszerrel megpárolunk, tálaláskor serpenyőben pirított mandulapehellyel megszórjuk.
Puliszka (legalább 6-8 óra a kihűtés ideje):
10 kg vajon 2 fej vöröshagymát megpárolunk, majd felöntjük 0,75 liter húslevessel, 0,75 liter vízzel. 37 dkg kukoricadarát lassú sugárban hozzákeverünk, újraforrástól számítva 20 percig főzzük, míg a kukoricadara megpuhul.
A végén még hozzáadunk 10 dkg vajat, ezzel és apróra vágott petrezselyemmel kikeverjük.
Két őzgerincformát kivajazunk, ebben hűtjük ki a puliszkát. Amikor jól áthűlt, kiborítjuk a formából és szeleteljük, forró serpenyőben átpirítjuk.
A leves és a desszert receptjét a helyszínen áruljuk el.
Részletek a Déli Télről: www.deldunantul.hu