Hozzávalók:
• 500 g spagetti
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 250 g szeletelt sonka, apróra vágva
• 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 3 tojás
• 40 g reszelt parmezán
Elkészítés:
Főzzük meg a spagettit egy nagyobb lábos forrásban lévő vízben puhára, majd szűrjük le.
Időközben melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a sonkát, majd addig süssük, amíg a sonka megpirul és ropogós lesz. Adjuk hozzá
a fokhagymát, és addig pároljuk, amíg illatozni kezd.
Tegyük a tojásokat és a sajtot egy közepes tálba. Egy villával jól keverjük el.
Tegyük vissza a forró spagettit a lábosba. Adjuk hozzá a tojásokat és a sonkás keveréket, majd jól rázzuk össze.
Azonnal tálaljuk, a tetejét frissen őrölt fekete borssal meghintve.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként: 20 g zsír (5,7 g telített zsír), 85,6 g szénhidrát, 34,8 g fehérje, 4,5 g rost, 2822 kJ (675 kcal).
Elkészítési idő: 20 perc.
Tipp: csak közvetlenül a tálalás előtt készítsük el. |