Hozzávalók:
- 250 g koktélparadicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 8 vékony szelet bacon
- 8 tojás
- 125 ml tejszín
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
- 30 g vaj
- 4 szelet briós, megpirítva
Elkészítés:
Melegítsük elő a grillsütőt.
Tegyük a paradicsomot egy tűzálló tálba, majd öntsük rá az olívaolajat. Tegyük mellé a bacont, és süssük meg a grill alatt, egészen addig, amíg a bacon ropogós lesz és a paradicsom héja megfonnyad. Fedjük le, hogy meleg maradjon.
Időközben keverjük össze a tojásokat, a tejszínt és a metélőhagymát egy közepes tálban. Verjük fel óvatosan egy villával.
Melegítsük fel a vajat egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon. Öntsük rá a tojásos keveréket, várjunk pár másodpercet, majd egy faspatulával óvatosan kaparjuk fel az alját. Süssük lágyra.
Borítsuk be a briósokat a tojásrántottával, a tetejére tegyünk bacont és paradicsomot.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként: 52 g zsír (23,9 g telített zsír), 40 g szénhidrát, 37,6 g fehérje, 2,5 g rost, 3226 kJ (771 kcal).
Elkészítési idő: 25 perc.
Tipp: legjobb, ha közvetlenül a tálalás előtt készítjük el. |