Gasztro

Tarkabarka omlett

Hozzávalók:

10 tojás
80 g tejföl
2 kisebb friss piros thai csili, apróra vágva
2 evőkanál növényi olaj
3 zöldhagyma vékonyra szeletelve
1 közepes zöld kaliforniai paprika apróra vágva
100 g sonka apróra vágva
2 kisebb paradicsom (260 g), kimagozva, apróra vágva
60 g durvára reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

Törjük fel a tojásokat, és tegyük egy nagyobb tálba. Könnyedén verjük fel, majd keverjük hozzá a tejfölt és a csilit.
Melegítsük fel az olajat egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a kaliforniai paprikát. Addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Tegyük a keveréket egy közepes tálba, adjuk hozzá a sonkát, a paradicsomot és a sajtot, majd óvatosan rázzuk össze.
Öntsünk félcsészényi tojásos keveréket a serpenyőbe, és időnként megrázva a serpenyőt addig süssük, amíg az omlett kissé megszilárdul. Szórjuk meg egyharmad csészényi töltelékkel. Egy spatula segítségével hajtsuk félbe az omlettet úgy, hogy betakarja a tölteléket.
Öntsünk negyedcsészényi tojásos keveréket a serpenyő üres felébe. Lassú tűzön addig süssük, amíg kissé megszilárdul. Szórjunk egyharmad csészényi tölteléket a már megtöltött és félbehajtott omlettre. A közben megsült másik fél omlettet borítsuk rá a töltelékre. Ismételjük meg kétszer a lépéseket, negyedcsészényi tojásos keveréket és egyharmad csészényi tölteléket használva, egy nagyobb omlettet formázva. Helyezzük tányérra, majd óvatosan szeleteljük fel. Fedjük le, hogy meleg maradjon.
Ismételjük meg az előző két lépést, hogy elkészítsük a második omlettet, felhasználva a maradék tojásos keveréket és a tölteléket.

Tálalás előtt vágjuk félbe az omletteket.

Négy adag lesz belőle.
Adagonként: 31,7 g zsír (13,8 g telített zsír), 2,8 g szénhidrát, 28,7 g fehérje, 0,9 g rost,
1705 kJ (408 kcal).
Elkészítési idő: 25 perc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top