Hozzávalók:
- 400 g csiperkegomba,
- 1 fej vöröshagyma,
- só, bors, majoránna,
- 1 evőkanál liszt,
- 3 dl főzőtejszín,
- 250 g spagetti.
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, a megtisztított csiperkegombát vágd fel vékony szeletekre. A tésztához forralj vizet egy nagyobb főzőedényben. Adj hozzá egy kevés sót, tedd bele a spagettit, és időnként átkeverve főzd benne puhára.
A mártáshoz kevés olajon pirítsd meg a felaprított vöröshagymát, majd dobd rá a gombákat. Párold puhulásig a saját levében. Fűszerezd sóval, majoránnával és hintsd meg egy evőkanál liszttel. Öntsd fel a főzőtejszínnel, keverd át és melegítsd össze.
A tésztát egy szűrő segítségével csepegtesd le, öblítsd le meleg vízzel, és forgasd meg a tejszínes gombamártásban.