Hozzávalók:
- 5 dkg vaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 200 g vegyes erdeigomba-mix,
- só, bors, majoránna, rozmaring, kakukkfű, babérlevél,
- 2 db húsleveskocka,
- 0,5 dl főzőtejszín.
Elkészítés:
A vajon párold meg az apróra felvágott vöröshagymát. Szórd rá a vegyes gombamixet, és párold tovább a saját levében. Fűszerezd sóval, borssal, egy kiskanál majoránnával, ugyanennyi rozmaringgal és kakukkfűvel, egy-két szál babérlevéllel.
Hintsd meg egy evőkanál liszttel, öntsd fel 1 liter vízzel, add hozzá a húsleveskockákat, majd forrald össze a levest.
A tűzről levéve turmixold. Krémesítsd a főzőtejszín hozzáadásával. Tálaláskor szórd meg pirított kenyérkockákkal.