Hozzávalók:
- 4 db csirkeszárny, 4 db csirke-alsócomb,
- 2 fej vöröshagyma,
- egy nagyobb darab sárgarépa,
- egy citrom,
- fél kiskanál édes-nemes pirospaprika,
- egy leveszöldségkocka,
- 2-3 babérlevél, só,
- egy doboz (2 dl) tejföl,
- egy púpozott evőkanál liszt.
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és egy evőkanál olajon párold puhára. Adj hozzá fél kiskanál pirospaprikát, egy karikára szelt sárgarépát és a csirke szárnyát, combját. Forgasd össze a húst a zöldséggel, majd pirítsd fehérdésig a húst. Öntsd fel másfél liter vízzel, fűszerezd sóval, babérlevéllel, a leveskockával, és főzd készre, amíg az összes hozzávalója megpuhul. Tedd félre a tűzről, facsard bele egy citrom levét, add hozzá a citrom reszelt héját. Majd melegítsd ismét, és sűrítsd be tejfölös-lisztes habarással. Ehhez keverj össze egy doboz tejfölt egy púpozott evőkanál liszttel, hígítsd egy kevés húsleves levével, majd keverd össze csomómentesen a levessel.