Hozzávalók:
- 300 g főtt, héj nélküli gesztenye (kapható 150 g-os zacskós kiszerelésben, vagy 200 g mirelit),
- 1 szál sárgarépa,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 8 dl húslevesalaplé,
- 3 dkg vaj,
- fél kiskanál szárított kakukkfű,
- negyed kiskanál őrölt fahéj,
- só, bors,
- pirított kenyérkocka vagy pirított, vékonyra szeletelt mandula.
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és kevés vajon párold puhára. Add hozzá a megtisztított, karikára vágott sárgarépát és a főtt, héj nélküli gesztenyét. A zacskós főtt gesztenyét rögtön felhasználhatod, mert az már puha. A mirelit gesztenyét viszont felhasználás előtt engedtesd fel.
A zöldséges alapot öntsd fel meleg húsleveslével (készülhet vízből és zöldségleveskockából), és lefedve főzd addig, amíg a répa és a mirelit gesztenye megpuhul.
Pürésítsd botmixerrel, öntsd hozzá a tejszínt, és ízesítsd sóval-borssal, csipetnyi fahéjjal és kakukkfűvel.
Tálaláskor szórd meg a tetejét pirított fűszeres kenyérkockákkal vagy vékonyra szeletelt pirított mandulával.