Hozzávalók:
- egy darab narancs leve és héja
- 3 nagyobb sárgarépa, szeletelve,
- egy 2 centis darab gyömbér,
- 1 vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- olívaolaj, só,
- őrölt fehér bors.
Elkészítés:
A narancsot mosd meg alaposan. A héját vékonyan hámozd meg, a levét facsard ki. A gyömbér külső, fás rétegét is hámozd meg.
Kevés olajon pirítsd meg a hagymát és a késsel szétnyomott fokhagymát. A gyömbérdarabkát reszeld a hagymához. Add hozzá feldarabolt sárgarépákat, a narancs kifacsart levét, és öntsd fel 7 deci vízzel. Takard le egy fedővel, és főzd forrásig (kb. 15-20 perc), illetve addig, amíg a répa teljesen megpuhul. Ekkor vedd ki belőle a narancshéjakat, és a levest krémesítsd botturmix segítségével.
Ízesítsd ízlés szerint sóval és borssal.
Tálaláskor tányéronként locsolhatsz még rá díszítésül egy kevés tejszínt.