Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet bárányhús
A páchoz:
- 1 dl növényi olaj
- 4 evőkanál fűszerkeverék
- 4 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve, mentalevél
A burgonyapüréhez:
- 1 kg burgonya (ella)
- 10 dkg vaj
- 2-3 dl langyos tej
A fűszeres párolt hagymához:
- 3 db vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- fél kiskanál fahéj
- fél kiskanál fűszerkeverék
Fűszerkeverék:
egyenlő arányban összekevert fűszerekből: csilipor, fokhagyma, őrölt koriander, őrölt köménymag
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze az olajat a fűszerkeverékkel, az összepréselt fokhagymával és a citrom levével. A báránydarabokat jó alaposan forgasd meg ebben szószban, és egy estén át érleld a hűtőszekrényben.
Másnap a húst tedd át egy cserép- vagy jénai tálba, locsold meg a szósszal, és fedd le.
Forró sütőben süsd készre. A sütési idő a hús vastagságától függ, nagyjából 60 perc.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, a fűszeres párolt hagyma és a zöldsaláta.
A fűszeres hagymához az olaj és a vaj keverékén dinszteld meg a csíkokra vágott hagymát. Szórd meg kevés fahéjjal és a fűszerkeverékkel, ha szükséges, egy csipetnyi sóval.
Tálaláskor locsold meg vele a burgonyapürét.