Gasztro

Mézeskalácsos krém

Esetleg kicsit elrontottad az első adag mézeskalácsodat? Ne keseredj el!

Hozzávalók 8 személyre:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 tojássárgája
  • 1 liter tejszín
  • 15 dkg mézeskalács
  • 5 dkg barna cukor

Elkészítés:

A kristálycukrot a tojássárgákkal tálban habosra keverjük, majd apránként beledolgozzuk a tejszínt és az apróra morzsolt mézeskalácsot. Néhány percig pihentetjük, majd átpasszírozzuk és leszűrjük. Közben kislábosban vizet forralunk.

A krémet kis tűzálló tálkákba adagoljuk, és a vízgőzben felmelegítjük. Akkor kész a desszert, amikor kavarás közben már nem keletkeznek hullámok a felszínen. Langyosan kínáljuk, előtte a tetejét barna cukorral megszórjuk, és grillen karamellizáljuk.

Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!

A tartalomból:

Karácsonyi menüsorok gazdagon és gazdaságosan
Forró kávék & Jeges koktélok

Tésztában sültek: halak, húsok, zöldségek díszes csomagolásban

Lajos Mari fekete-erdei tortája
Tamás tippje: készítsünk marcipánból bonbonokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top