Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg friss torma,
- 2,5 dkg liszt,
- 5 dkg vaj,
- kb. 2 dl tej,
- 2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából),
- fél citrom leve,
- só,
- cukor,
- 1 kg pontyfilé,
- őrölt bors,
- 1 dl fehérbor,
- fél cs. snidling.
Elkészítés:
A tormát meghámozzuk, finomra reszeljük. A liszttel és a vajjal világos rántást készítünk, amelyet tejjel és a húslevessel öntünk fel. Hozzáadjuk a reszelt tormát, a citromlét, ízlés szerint cukrot és a sót. Az előkészített pontyfiléket sóval, borssal meghintjük, a maradék zsiradékon megpirítjuk. Ekkor felöntjük a borral, s további 5 percen keresztül pároljuk. A megmosott, finomra vágott snidlinget a mártás tetejére szórjuk, a hallal tálaljuk.
Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma! A tartalomból: Karácsonyi menüsorok gazdagon és gazdaságosan Tésztában sültek: halak, húsok, zöldségek díszes csomagolásban Lajos Mari fekete-erdei tortája |