nlc.hu
Gasztro
Túrós cukkinitekercs

Túrós cukkinitekercs

A többfogásos ünnepi karácsonyi vacsorára már hetekkel korábban rákészülünk, tervezgetjük, és fáradhatatlanul el is készítjük. Majd a vacsora lebonyolítása, a családtagok kiszolgálása és a mosogatás után hátradőlünk pihenni. De mi történik, ha másnap felugranak a barátok is?

Hozzávalók:

  • 4 db cukkini
  • 10 dkg mag nélküli olajbogyó
  • 30 dkg kecskesajt
  • 10 dkg tehéntúró
  • só, bors, turbolya, vagy zsálya, vagy snidling

Elkészítés:

A cukkiniket mosd meg alaposan, és sajtszeletelővel vágj vékony csíkokat belőle. Egy serpenyőbe (legjobb a rácsos grillserpenyő) téve a zöldséget, kevés olajon pirítsd meg mindkét oldalán. Fűszerezd sóval, borssal, és hagyd kihűlni. Az olajbogyókat vágd fel apróra, a zöld fűszert (ez lehet friss turbolya, zsálya vagy snidling) vágd össze. A kecskesajtot, a tehéntúrót villával nyomkodd össze, majd szórd bele a zöld fűszert, az olajbogyót, sót, borsot. Ebből a krémből formázz kis golyókat, és tekerd körbe egy-egy cukkinicsíkkal. A tetejét megszórhatod a maradék zöld fűszerrel. Tálald hidegen, pirítóssal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top