nlc.hu
Gasztro
Pulykamájsaláta

Pulykamájsaláta

A többfogásos ünnepi karácsonyi vacsorára már hetekkel korábban rákészülünk, tervezgetjük, és fáradhatatlanul el is készítjük. Majd a vacsora lebonyolítása, a családtagok kiszolgálása és a mosogatás után hátradőlünk pihenni. De mi történik, ha másnap felugranak a barátok is?

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamáj
  • kisebb darab friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem csillagánizs
  • szójamártás (kb. 1,5 dl)
  • 1,5 dl vörösbor
  • méz
  • egy csomag salátamix

Elkészítés:

A májat megtisztítása után vágd nagyobb darabokra, majd egy serpenyőbe téve reszeld rá a gyömbért és a fokhagymát, add hozzá a csillagánizst, locsold meg szójamártással, vörösborral, egy-két evőkanál mézzel, és lefedve párold puhára. (Kb. 20-25 perc, kis lángon.) Ebben a szószban hagyd kihűlni. Néhány órára vagy egy egész éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe. Salátára rakva (a szósz nélkül, lecsöpögtetve) tálalható. A maradék szószt néhány napon belül felhasználhatjuk valamilyen hús pácolására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top