Rövid útmutató a muffin sütéséhez
- A muffinformát elég kétharmad részig megtölteni, különben szétfolyik, és nem lesz kupola alakú a teteje.
- A sütőt melegítsd elő.
- Az üresen maradt muffinformába mindig tölts vizet.
- A sütés első 15 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik.
- A receptben megadott sütési idő előtt egy-két perccel már végezhetsz tűpróbát; nem mindegyik sütő süt egyformán, valamelyik gyengébb, valamelyik erősebb, típusától és korától függően.
- A sütés után hagyd a levegőn pihenni a muffint néhány percig, így könnyebben kijön majd a formából.
- A krém nélküli muffinokat tárold légmentesen záródó dobozban, így sokáig friss marad.
- A nyers tészta jól fagyasztható: a tésztát töltsd formába, majd tedd a fagyasztóba, amikor megfagyott, vedd ki a formából a fagyos sütit, és a továbbiakban zacskóba átcsomagolva tárold.