Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 13,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 3 tojás
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg aszalt füge
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg grillázs
- fél narancs reszelt héja
- fél citrom reszelt héja
- 2,5 dkg darált mandula
- őrölt fahéj, szegfűszeg és szerecsendió
- rum
- fél tasak szárított élesztő
Elkészítés:
Aprítsuk fel a szárított gyümölcsöket, áztassuk rumba vagy narancslébe, tejbe, ha gyerekeknek készítjük. Turmixoljuk össze a 12,5 dkg vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, 5 dkg lisztet, a citrom- és a narancshéjat, a felaprított grillázst, a kandírozott narancshéjat, egy teáskanál fahéjat, egy csipet szerecsendiót és szegfűszeget, a mandulát és a lisztbe forgatott gyümölcsöket.
A kemény habbá vert tojásfehérjébe keverjük bele az élesztővel kevert lisztet, majd adjuk a tésztához.
Öntsük egy 1,5 l-es, sütőpapírral bélelt szögletes formába, és süssük 180 °C-on 50-55 percig, majd langyosan tálaljuk.