Hozzávalók:
- 15 dkg darált háztartási keksz
- 9 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 20 dkg ricotta
- 2 tojássárgája
- 2,5 dkg zselatin
- 1 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- őrölt fahéj
- 2 nagy gránátalma
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Olvasszunk meg külön-külön 1 és 1,5 dkg zselatint hideg vízben. Keverjük össze a kekszet a vajjal és 1 teáskanál fahéjjal.
Nyomkodjuk a masszát egy 18 cm-es tortaformába, és tegyük hűtőbe. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, és adjuk hozzá a ricottát. Melegítsünk meg 3 evőkanál tejszínt, keverjük bele a kisebb adag zselatint, és dolgozzuk a tojáshoz. Adjuk hozzá a habbá vert maradék tejszínt és a felaprított csokit is. Kenjük a kekszrétegre, és tegyük hűtőbe 2 órára.
Magozzuk ki a gránátalmát, keverjünk össze 25 dkg-ot a porcukorral, és szűrjük le a levét. A felét melegítsük meg, adjuk hozzá a maradék zselatint, keverjük hozzá a maradék levet és a szemeket. Öntsük a krémre, és tegyük hűtőbe tálalásig.
Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!
A tartalomból: A legfinomabb karácsonyi menüsorok |