Hozzávalók 4 személyre:
• 25 dkg liszt,
• 12 dkg cukor,
• 12 dkg vaj vagy margarin,
• 2 tojás, fél pohár tej,
• csipetnyi só;
• a díszítéshez: 1 tojás, színes cukor tortadísz, csokidara, lekvár, mandula,
cukormáz (tetszés szerint)
Elkészítés:
Az átszitált lisztet, a cukrot, a csipet sót, a vajat (margarint) a tojásokkal és a tejjel összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, majd kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és formákat vágunk ki belőle, amelyeket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, megkenjük őket felvert tojással, tetszés szerint díszítjük, és 20 percre 170 fokos sütőbe tesszük.
Idő: 50 perc+ 1 óra pihentetés
Tipp:
Ha töltött kekszet szeretnénk készíteni, a sütik közepébe vágjunk egy mélyedést, ahova a tölteléket tesszük, és a kiemelt darabot tegyük a többi mellé a sütőbe! Ha sötétebb kekszeket szeretnénk, 1 kk. kakaóport vagy fél kk. fahéjat tegyünk a tésztába! |